Безплатен билет за здраве

Безплатен билет за здраве


Възможно ли е да получите безплатен билет за здраве? Залети от всички страни с рецепти за здраве, красота, щастие, отслабване и какво ли още не. Сега ще ви разкрия още една такава рецепта – бонус :). С тази разлика, че тя е безплатна и ще Ви донесе не една полза за здравето, щастието и благополучието. Да правилно ме разбрахте И благополучието.

Темата за която ще си говорим днес е плетенето. За ползите от плетенето знаят мнозина, но смятам, че не достатъчно. Поставих си амбициозната задача да представя в серия статии по-подробна информация за невероятните ползи от тази приятна и лека творческа дейност.

На първо място ще разбием мита, че плетенето е само за стари баби. Ще се изумите колко млади хора се занимават с плетене, достатъчно е само да отворите сайта www.etsy.com и сами ще се убедите в това. Те не само използват плетенето за удоволствие, а дори са го превърнали в свой собствен печеливш бизнес.

Знаехте ли, че в Америка има организация National Awareness Days, която помага за повишаване на информираността за събития свързани с Световния ден срещу СПИН, Национална седмица на безплодието и Международния месец на рака на кръвта. Специално за тези организация има създадена кампания “Stitch Away Stress “ /Бримка срещу среса или Бримката държи далеч стреса :) в по-буквален превод/. Тази година едно от събитията ще бъде в Ню Йорк на 18 април.

Друг интересен факт за плетенето открива д-р Д-р Хърбърт Бенсън, пионер в областта на медицината за връзката ум / тяло и автор на книгата "Отговорът на Релаксацията", казва, че повтарящите се действия на ръкоделието може да индуцират отпуснато състояние като това на медитацията и йогата. След като се научите да плетете и това стане рутинно удоволствие, намалявате сърдечната честота и кръвното налягане, както и вредните кръвни нива на хормона на стреса кортизол. Но за разлика от медитацията, плетенето води до създаването на полезни и красиви творения, които могат да повишат и самочувствието.

Споделям един видео клип на Craft Yarn Council , който разкрива ползите от плетенето, коментирано от медици и специалисти занимаващи се със стреса.

https://www.youtube.com/watch?v=WVEbBh4KvTk

 

 

>

 

Още за ползите от плетенето ще разкажа в следващата статия.

 

Ако намирате статията за полезна или познавате някой, който обича да плете, споделете статията с него. Ще се радвам да ни пишете за предложения и идеи за рубриката на info@petyof.com

 

logo petyof.com
https://www.petyof.com/Безплатен-Билет-За-Здраве

×